Yksinkertainen komposiittikuva


Tällaisen kuvan tekeminen vaatii vähän esitöitä sekä näpertelyä Photoshopissa. Ei kuitenkaan mitään sellaista, mitä jokainen ei voisi oppia.

Alunperin kuvatessa kannattaa jo miettiä mitä taustoja kuvaa ja minkälaisia kohteita niihin voi yhdistää. Tai sitten tekee niin kuin minä, kuvaa kaikkea mahdollista itselleen kuvapankkiin, ja kun sitten inspiraatio iskee, alkaa selata mitkä kuvat voisivat näyttää hyvältä yhdessä.

Seuraavassa näytän, miten maisemakuva Islannista, Stokssnesistä saa seurakseen laukkaavan valkoisen oriin. Ori on kuvattu Vatnsdalurissa,  sattui ihan vahingossa vain laukkailemaan tien vierellä olevalla pellolla. Pelto sinänsä ei ollut kovin kuvauksellinen, joten jätin kuvan silloin lepäämään ja odottamaan inspiraatiota.



Kuvaan lisätty syvättynä hevonen. Kohteen paikka kannattaa suunnitella niin, että se näyttää kokonsa ja mittasuhteidensa puolesta luonnolliselta. Lisäksi yhdistettäviä kuvia valitessa on jo varmistuttava, että kuvat on kuvattu mielellään samalla objektiivilla tai ainakin niin, ettei kuva valmiina näytä oudolta. Horisontti olisi hyvä sijoittaa kohteessa ja valmiissa kuvassa samalle korkeudelle.
Kuvat voi säätää myös valmiiksi jo väreiltään toisiinsa sopiviksi. Myös valon suunta pitää ottaa huomioon.


Hevoselle on lisätty heijastus kopioimalla hevosen sisältämä taso, ja  Free Transform-työkalulla kääntämällä peilikuvaksi, sen jälkeen opasiteetti sopivaksi ja taso blurrataan niin että heijastus näyttää luonnolliselta. Maskaamalla heijastuksesta peitetään ne osat joiden ei haluta näkyvän.
Mikäli maskaus ja blurraus kuulostavat ihan vierailta termeiltä, kannattaa tutkia aiempia blogipostauksia, joissa termit on selitetty.



Kuvan sävymaailman hakemiseen meni aikaa, apuna käytin Infinite Coloria, jolla on helppo saada näkyviin nopeasti erilaisia vaihtoehtoja.


Tummensin joitain  kohtia Burnilla...


 Vaalensin Dodgella...


 Lisäsin Curvesilla kontrastia koko kuva-alalle. Näistäkin   työkaluista on oma postauksensa aiemmin.


Lisäsin Overlay-tason. Näitä Overlay-tasoja voi itsekin kuvata, tai ostaa valmiita siihen tarkoitukseen tehtyjä tiedostoja. Tässä Jessica Drossinin tekstuuri nimellä DeadBrownBug. Tämä siis avataan ihan omana tiedostonaan ja vedetään kuvan päälle, sen jälkeen sekoitustilaksi valitaan Overlay ja opasiteetti säädetään sopivaksi. Halutessaan voi myös maskata osia pois näkyvistä.




Lisäsin vielä vaalean radial gradientin johdattamaan katsetta.


Jotain tuntui puuttuvan, hevonen pomppasi vielä liikaa kuvasta, jolloin päätin lisätä kuvaan vähän usvaa, tämä hyvä kikka (kuten melkein kaikki muutkin hyvät kikat) on peräisin taitavalta Antti Karppiselta, jonka Youtube-kanavaa kannattaa kaikkien opinhaluisten seurata!
Eli usvaa lisätään esimerkiksi lisäämällä kuvan päälle mustavalkoinen usva-kuva, jonka sekoitustilaksi sitten esimerkiksi Screen ja jälleen opasiteetti sopivaksi.


Toivottavasti tästä postauksesta oli iloa, tämä on viimeinen blogipostaus. Kysymyksiä voi aina esittää vaikka viestillä Facebookin kautta. Kiitos jos olet jaksanut lukea näin pitkälle!




Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit