Lumen lisääminen kuvaan






Joskus olisi mukava lisätä lunta kuvaan. Tässä yksi ohje miten lumi-tasoja voi helposti tehdä. Jos tämän ohjeen tallentaa actioniksi, saa lumisateen vaikka nappia painamalla kuvaan kuin kuvaan.

Mikäli sinulla on valmiita lumi-layereitä, voit lukea niiden käytöstä edellisestä kirjoituksestani.

 Nämä ohjeet on suomennettu ja sovellettu Blue Lightning TVn tutoriaalista.


Ohjeet tehty kokoon 1822 x 1822 px , resoluutio 300. Nämä voi muuttaa sopivaan kokoon mutta lumihiutaleiden koko pitää säätää sen mukaisesti. (Kuvan koon näet Photoshopissa painamalla Ctrl + Alt +I tai Image – Image Size)
1)      Luo uusi taso eli layeri, (Layer – New  - Layer tai Shift + Ctrl + N tai klikkaamalla Layers-paneelin toiseksi viimeistä kuvaketta) .

2)      Täytä taso mustalla värillä esim. painamalla Alt + Delete.
3)      Mene Filter  ( Suodattimet), valitse Noise (Kohina) ja valitse Add Noise  (Lisää kohinaa) ja laita Amount (määrä) arvoksi 200% ja Distribution Gaussian, ja ruksi Monochromatic-kohtaan.
4)      Mene uudelleen Filter, valitse Blur (sumenna) ja Gaussian Blur ja laita radius 2  tai 3 px.
5)      Avaa Levels-ikkuna  (Image – Adjustments - Levels tai Ctrl + L, että Levels).  Täältä säädä mustien arvoksi 127, keskiharmaiden 0,74 ja valkoisten 169. Näillä arvoilla tulee hyvä sekoitus pieniä, suuria, kirkkaita ja himmeitä hiutaleita.

6)      Nyt voidaan halutessa lisätä liikettä hiutaleisiin valitsemalla Filter – Blur – Motion blur. Täältä voi valita oman maun mukaan, tai hyväksi koettu on seuraava liikkeen määrä ja suunta;  Angle -53 astetta ja Distance 10 px.

7)      Tämän jälkeen tason sekoitustilaksi valitaan Screen.

8)      Nyt lunta jo näkyy, mutta että sitä saataisiin lisää, kopioidaan taso painamalla Ctrl + J tai vetämällä tason kuvake Layers-paneelin toiseksi viimeisen kuvakkeen päälle.

9)      Nyt pidä tuplattu taso valittuna ja paina Ctrl+T, jolloin päässet muuttamaan valitun tason kokoa ja muotoa. Tartu kulmasta ja vedä taso niin, että se täyttää neljänneksen kuvan pinta-alasta, esim vasemmasta yläkulmasta puoleenväliin alas ja oikealle. Hyväksy Enterillä.
10)   Tämän jälkeen Move-työkalulla (paina V) voit siirtää tason uuteen paikkaan, ja haluta myös kopioida sen samalla, joten pidä kursori kuvan päällä ja paina Shift+Alt ja siirrä kopioitu taso uuteen paikkaan. tai sama tarina jos painat Ctrl  + C (kopioi) ja Ctlr + V (liitä) ja sitten siirrät.
11)   Näitä työvaiheita voi toistaa kunnes lunta on riittävästi!
12)   Valitse vielä kaikki ”lumi-layerit” Klikkaamalla ylintä lumi-tasoa, paina Shift ja klikkaa alinta lumi-tasoa, jolloin kaikki tasot ovat valittuina.
13)   Paina Layers-paletin kuvaketta joka on kolmanneksi viimeinen, jolloin tasot yhdistyvät ryhmäksi.

14)   Lisää tälle tasolle maski painamalla Layers-paletin kolmatta kuvaketta.
15)   Nyt voit mustalla maalaamalla peittää lumisadetta niiltä kohdin joissa et halua sen näkyvän, esim kasvojen päällä.
16)   Mikäli haluat, ettei kaikkia työvaiheita tarvitse toistaa jokaista uutta kuvaa varten, voit nauhoittaa Actionin. (Window – Actions tai Alt + F9) ja aukeavassa ikkunassa painat kolmanneksi viimeistä kuvaketta (New Action Set) ja annat nimeksi esim. Omat, sen jälkeen painat toiseksi viimeistä kuvaketta oikealta (Create New Action), annat Actionille nimen ja painat Record.

     Tämän jälkeen ohjelma nauhoittaa kaikki näppäimenpainallukset .Kun saat Actionin valmiiksi, muista painaa stop. Nämä näppäimet ovat ihan tutunnäköisiä esim. soittimista.

Mikäli ohjeista on kysyttävää, osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässä .

www.johannavauphotography.com
@johannavauphotography

Kommentit

Suositut tekstit