Ihon käsittely Photoshopissa

Frequency Separation

FS on tekniikka, jota käytetään ihon siistimiseen ja ihon virheiden tasoitteluun. Tarkoituksena ei ole tehdä ihosta muovisen näköistä, vaan nimenomaan erottaa ihon tekstuuri ja värisävyn vaihtelut eri kerroksille ja muokata näitä kerroksia erillään toisistaan. Tähän on olemassa ladattavia makroja, mutta tämän tekniikan voi tietysti tehdä joka kerran erikseenkin, vähän työtä siinä toki on.

Aloita tekemällä Background layeristä kaksi kopiota ( Ctrl J) ja laittamalla ylempi niistä näkymättömäksi (klikkaa silmän kuvaa). Valitse alempi kopio ja tee siihen Gaussian blur (Filter -> Blur -> Gaussian Blur tai F5). Radius voi olla esim 6,4, tai yksi ohje on sellainen, että sen verran, etteivät ripset enää ihan erotu. Tämän layerin tarkoitus on siis tasoittaa ihon värisävyn ja valoisuusasteen vaihteluita.


Seuraavaksi klikkaa ylin taso näkyväksi,valitse Image ->Apply image, ja aukeavasta ikkunasta Layeriksi valitset sen tason, jolle teit juuri Gaussian Blurin, eli tässä Background Copy. Tasot voit nimetä halutessasi selkeyden vuoksi vaikka "Low frequency ja "High frequency".
Blending modeksi valitset Subtract, ja muut säädöt annat olla kuten kuvassa.


Tämän jälkeen valitset tämän tason sekoitustilaksi Linear Light, ja kuvan pitäisi näyttää ihan alkuperäiseltä, eli harmaa taso häviää.

Nyt päästään sitten käyttämään tätä menetelmää. Jos tuntui kovin hankalalta, Retouching Academyn paneelista tämä löytyy valmiina, ja valmiin Actionin voit myös ladata esim täältä.

Eli aluksi tein ryhmän näistä kahdesta uudesta tasosta valitsemalla molemmat, ja klikkaamalla kansiokuvaketta, tämä vain helpottamaan järjestystä, mikäli tasoja tulee kuvaan paljon.

Tämän jälkeen valitsin Lasso-työkalun, johon sopivan suuren featherin. Lassolla sitten valitaan alueita kasvoilta, ja sen jälkeen Gaussian blur ( ja siis tämän pikakomento on F5) , jonka radius sovitetaan halutuksi. Kannattaa vähän kokeilla minkä verran mihinkin kohtaan on hyvä laittaa bluria. Kannattaa pysytellä poissa silmien ja hiusten päältä ja katsoa vähän, että valot ja varjot eivät pahasti mene sekaisin eli tehdä valinnat vähän samanlaisilta valoalueilta.

Tästä näkyy, että muutos alkuperäiseen on melkoinen!

Seuraavaksi käsitellään ihon pieniä epäpuhtauksia. Aloita luomalla tyhjä taso harmaan tason yläpuolelle (klikkaa roskakorin vasemmalla puolella olevaa kuvaketta tai Shift - Ctrl - N) ja sen jälkeen haluamallasi työkalulla voit alkaa poistaa häiritseviä muutoksia iholta. Itse käytän Spot Healing Brushia, mutta voit käyttää myös Clone Stampia tai Healing Brush Toolia, sivellintä tai mitä itse haluat.

Kannattaa välillä katsoa kuvaa myös vähän kauempaa, ja pitää lopputulos luonnollisena. Opaciteettia pienentämällä voit tuoda vähän alkuperäistä tasoa näkyviin, ja näin tehdä kuvasta luonnollisemman näköisen.

Toivottavasti tästä menetelmästä on iloa! Kuvan kaunis malli Lotta on kuvattu Muotikuvauskurssilla Kuura Studiolla 2014, opettajana taitava ja mukava Otto Turunen.


Mikäli sinulla herää kysymyksiä tai ajatuksia tämän kirjoituksen johdosta, käy kommentoimassa
 Vinkkejä kuvaukseen - Photography by Johanna
johannavauphotography







Kommentit

  1. Hei, kiitos hyvästä ohjeistuksesta. En vain saa tuota "laastaria" toimimaan tuolla tyhjällä tasolla... Samoin kun yritän jotain muuta toimenpidettä, niin herjaa, että ei voi tehdä kun taso on tyhjä...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit