Työnkulkua Lightroomissa ja taustojen siivoamista Photoshopissa

 Varsinkin eläimiä kuvatessa usein käy niin, että tilanne on hyvä, mutta taustalla näkyy kaikenlaista asiaan kuulumatonta. Mikäli haluaa, että katse kohdistuu kohteeseen eikä epäolennaiseen, on joskus tarpeen vähän siivoilla taustaa.
Otin kuvan viime talvelta, jossa ponivarsat leikkivät keskenään, mutta taustalla oli asioita, jotka häiritsivät minun silmääni. Tässä on vain esitetty yksi ratkaisu hoitaa asia, muitakin tapoja olisi ollut runsaasti!

Tässä alkuperäinen raakakuva, joka on pimeä, ja taustalla paljon ylimääräistä häiritsevää. Seuraavalla videolla näytän, miten työnkulku tässä kuvassa meni.
Ensin perussäädöt Lightroomissa.
Sen jälkeen avasin kuvan Photoshopissa (klikkaa hiiren oikealla kuvan päällä ja valitse Edit in Photoshop). Sitten Clone Stampilla alustavasti piiloon tallin nurkka, jota en halunnut kuvaan. Videossa tulee hyvin esiin kloonaamisen ongelmat, kun ei ole oikein mistä kopioida. Hermostuttava taiteenlaji.

Koska vasenta nurkkaa ei Clone Stampilla saanut kuntoon, päätin kopioida tilalle oikeasta nurkasta alueen. Eli valinta suorakaiteenmuotoisella valintatyökalulla, Ctrl + C, Ctrl+V ja Ctrl+T jonka jälkeen kopioitu pala tulee uudelle layerille. Tätä voi maskaamalla häivyttää alla olevan kuvan päälle. Tämä tapahtuu tason ollessa valittuna lisäämällä Layer Mask (Add Layer Mask Layers-paneelin vasemmalta kolmas kuvake - neliö jossa on musta pallo sisällä.). Tämä lisää tasolle valkoisen maskin, joka siis antaa tason näkyä. Kun maskin päälle maalaa mustalla brushilla, peittyy maskin vaikutus. Siveltimen koko valitaan käytön mukaan ja kannattaa valita pehmeäreunainen sivellin, jonka opacity 100% ja flow joku sopiva, käytöstä riippuen.

Seuraavaksi vähän taustan viimeistelyä. Tänän voisi tietysti käyttää rajattomasti aikaa. Kun kloonaa  (Clone stamp ja valitse Altia painamalla mistä haluat kloonata), kannattaa poimia kloonattavaa useasta paikasta, ja katsoa, etteivät kuviot ala toistua.
Lisäksi vähän Dodge&burnea.  Mikäli tekniikka ei ole tuttu, teen siitä myöhemmin oman postauksen. Itse käytän Retouching Academyn valmista paneelia, mutta tähän on monia muitakin tapoja. Mikäli tulosta ei näy, kannattaa katsoa, että valittuna on valkoinen sivellin mustalle maskille...
Sen jälkeen siveltimellä vähän ruohoja pois etualalta. Tämä kannattaa aina tehdä uudelle tasolle, jolloin voit poistaa tekemäsi muutokset, mikäli ne eivät miellytäkään silmää ja aloittaa alusta. Jos väriä menee kohteen päälle, on pyyhekumi nopea ja näppärä tapa korjata.

Vielä viimeistely Lightroomissa ja tässä hyvin pikaisesti käsitelty kuva oli valmis!


Kysy ihmeessä jos joku asia ei selvinnyt. Parhaiten saat vastauksen Facebook-ryhmän kautta. 

www.johannavauphotography.com
@johannavauphotography
.

Kommentit

Suositut tekstit