Tervetuloa Johannavauphotographyn Vinkkejä kuvaukseen-blogiin!



Ajatuksena on antaa vinkkejä sekä valokuvan suunnitteluun, kuvaamiseen ja myös kuvankäsittelyyn. Haluan jakaa omia kokemuksiani, enkä väitä, että nämä olisivat parhaita käytäntöjä, eivätkä varmasti ainoita oikeita. On kuitenkin paljon asioita, joissa voi saada ideoita muilta kuvaajilta ja haluan hieman tasoittaa muiden kuvaajien tietä kertomalla niistä asioista, jotka ovat omassa kuvaamisessani osoittautuneet tärkeiksi ja toimiviksi.

Kuvani ovat enimmäkseen hevosista, lemmikeistä ja ihmisistä mutta harrastan myös maisemakuvausta sekä yökuvausta, joten niistäkin saattaa tulla postauksia.

Kuvista ja tekniikoista toivon keskustelua Facebookiin, joka ei ole näille kirjoituksille paras alusta, siksi päädyin tekemään blogin.

Minulta on toivottu eniten neuvoja koskien kuvankäsittelyä, joten tämä ensimmäinen postaus käsitteleekin ihan perustavanlaatuisia asioita koskien kuvaamisen aloittamista ja kuvankäsittelyyn perehtymistä. Ja painotan vielä, että kerron asioista omalta näkökannaltani. Asioita voi tehdä monella tavalla, eikä mikään ole välttämättä väärä - lopputulos ratkaisee! Käytän itse Adoben Lightroomia ja Photoshopia mutta uskon, että muillakin kuvankäsittelyohjelmilla pääsee hyviin tuloksiin. Valitettavasti niiden käyttöä en osaa neuvoa.

Kalusto - onko se tärkeä?

Tärkein asia koskien kalustoa on mielestäni se, että osaa käyttää omia työvälineitään sujuvasti. Eli kameran manuaali on hyvä lukea ajatuksella läpi, kamera vieressä, että pääsee kokeilemaan asioita. Oma kamera pitää tuntea niin hyvin, että sitä osaa tarvittaessa käyttää myös pimeässä, tai hankalissa asennoissa. Tärkeää on tietää myös oman kameran ja linssien hyvät ja huonot puolet ja tuntea niiden rajoitukset. Kuvaamalla paljon ja uskaltautumalla pois omalta mukavuusalueelta opppii parhaiten.

Sama koskee kuvankäsittelyohjelmia. Kaikkia toimintoja ei ole tarpeen tuntea, mutta ohjelma on hyvä tuntea niin hyvin, että selviytyy ilman ahdistusta perustoiminnoista ja kykenee opiskelemaan ohjelmaan liittyviä uusia asioita.

Eli kuvaamaan oppii vain kuvaamalla ja kuvankäsittelyä vain tekemällä. Videoiden ja tutoriaalien katselu ei vie kovin pitkälle, jos ei tee itse samalla.

Näissä asioissa haluaisin olla apunasi, ja tulen käymään tässä blogissa läpi ihan perusteista ensin Lightroomin käyttöä, ja sen jälkeen mikäli kiinnostusta on, jatketaan Photoshopiin.


www.johannavauphotography.com
@johannavauphotography

Kommentit

  1. Kiitoksia tästä lumiohjeesta! Ihana tunnelma näissä sinun lumisadekuvissa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit