Risujen ja muun ylimääräisen poistaminen kuvasta käyttäen Photoshopia

Usein käy niin, että kuvassa on jotain ylimääräistä, joka pilaisi muuten hienon kuvan. Tämän mahtavan kuvan käsittelyyn pyysi apua kuvaaja Johanna Tunkkari.
Photoshopissa on useita tapoja, joilla kuvasta voi poistaa ylimääräisiä asioita. Yleensä kannattaa käyttää yksinkertaisimpia välineitä, eikä tehdä asioista turhan monimutkaisia.
Aloita aina tekemällä Background layeristä kopio, jolloin voit helposti poistaa tason, mikäli muokkauksesta ei tule toivotunlaista. Tämä tapahtuu esim. vetämällä Background Layer toiseksi viimeisen kuvakkeen päälle.


Sitten pitää miettiä mikä on paras työkalu risujen poistoon. Tässä kuvassa päädyin siveltimeen, koska risuja on niin lähellä kohdetta, ja Clone Stamp toimii huonosti liukuvärin kanssa.


 Jos käytät sivellintä, kannattaa tehdä valinta alueesta, jolle et halua siveltimen osuvan, ja sitten painamalla Ctrl + Shift + I invertoi eli käännä valinta jolloin pääset käsittelemään valinnan "ulkopuolista" aluetta.
Siveltimen värin valitset mahdollisimman läheltä sitä kohtaa jonka haluat peittää (paina Alt ja klikkaa sitä kohtaa jonka värin haluat valita), ja käytät tarvittaessa Lighten tai Darken ominaisuutta, jolloin väri muuttaa vain sitä tummemmat kohdat vaaleammiksi tai päinvastoin. Nämä löytyvät siveltimen ollessa valittuna työkaluksi ylhäällä olevasta Työkalun ominaisuudet palkista, kohdasta Mode.

Liukuvärit ovat haasteellisia, ja lopuksi kannattaakin valita muokatusta osasta alueita vaikka Lasso-työkalulla, ja laittaa niihin vähän Gaussian Bluria, jotta rajat tasoittuvat. Filter - Blur - Gaussian Blur)
Tässä kokeilin myös Content Aware Filliä, joka toimii, jos poistettavan  kohteen lähellä ei ole paljon muuta tekstuuria.
Mikäli valitset alueen, joka tulee kovin lähelle muuta tekstuuria voi käydä esimerkiksi näin:

Tässä vielä pieni video miten käsittely sujuu siveltimellä.




Spot Healing Brush on yksi lempityökaluistani, koska se säästää aikaa, ja tietyissä kohteissa toimii todella hyvin. Näitä ovat esim. tarkkarajaiset poistettavat kohteet, mutta tämänkin kanssa on hyvä muistaa, että rajojen yli ei kannata mennä vaan käsitellä pala kerrallaan, mutta kuitenkin niin, ettei yritä liian lyhyttä pätkää, koska Spot Healing Brush kopioi ympäröivää tekstuuria.

 
Spot Healing Brush sopii myös esim. sähkölankojen poistamiseen. 




Muita työkaluja, joilla voit poistaa epätoivottuja asioita kuvassa ovat esimerkiksi Clone Stamp sekä
vastaavan tyyppisen alueen kopioiminen ja liittäminen. Näistä toisessa postauksessa.
Tässä vielä valmis kuva
Kysy ihmeessä jos joku asia ei selvinnyt. Parhaiten saat vastauksen Facebook-ryhmän kautta. 

www.johannavauphotography.com
@johannavauphotography
.

Kommentit

Suositut tekstit