Silmien muokkaus ja Dodge&burn Photoshopissa


Silmien muokkauksesta kysyttiin FB-ryhmässä. 
Tein pienen esittelyn aiheesta, jos joku kohta jää epäselväksi, kysy ihmeessä! Tässä silmien muokkaus on vähän liioiteltu, kannattaa pitää muokkaus kohtuullisena.
Tässä alkuperäinen kuva


Teen silmien muokkauksen yleensä Retouching Academyn paneelilla, koska tarvittavat tasot saa helposti nappia painamalla. Ihan yhtä hyvin työvaiheet voi tehdä itse, yksi kerrallaan.

T'ämä paneeli toimii siis tasojen avulla, joilla kaikilla on musta maski. Musta maski peittää tason vaikutuksen, ja maskia maalamalla valkoiseksi paljastuu maskin toiminto.  Kannattaa valita pehmeäreunainen sivellin ja laittaa siveltimeen joku maltillinen flow, vaikka 4-6%.
Eli ne asiat, jotka yleensä tehdään, ovat
1) Lisää valoa iiriksiin (Add Light into Iris), ja tämän voi siis tehdä myös vaikka Adjustment-paneelin Curves-käyrällä.
2) Teen myös lisää kontrastia iirikseen tekemällä uuden Curves-käyrän, jonka säädän S-muotoon, eli tummaa päätä alas, valoisaa päätä ylös. Ja kopioin Add Light into Iris-tason maskin tälle tasolle painamalla Alt ja vetämällä maskin tälle uudelle Curves-tasolle.
Kuulostaa vaikealta, mutta on ihan helppoa :) Videolla tämä näkyy, mutta Alt-näppäimen painaminen ei näy.
3) Iiriksen reunoja voi korostaa. (Darken Iris...)
4) Mikäli silmänvalkuaiseset kaipaavat valoa, Add light on Eyeball auttaa tässä, älä kuitenkaan liioittele! Silmissä näkyviä verisuonia tai muita häiritseviä voi poistaa Clean Eye Whites-tasolla.
5) Jos haluaa vaihtaa iiriksen väriä, siihen tarkoitukseen on ylin taso.
muista, että tasojen vaikutuksia voi säädellä Opacity-säätimellä!



Seuraavalla videolla on lisäksi näytetty, miten Dodge&burn korostaa kasvojen muotoja. Tämä tekniikka on erityisen tärkeä kaikessa kuvanmuokkauksessa, ja siihen löytyy paljon tutoriaaleja. Tässä kuvassa hyvin nopsasti käsitelty. Muista verrata kuvaa välillä siihen, mitä se oli ennen käsittelyä. Käsitellessä joskus lähtee liiallisuuksiin. Onneksi vaihtamalla siveltimen värin mustaksi voit poistaa vaikutuksen, ja jos kaikki menee ihan pieleen voit aina poistaa koko tason ja aloittaa alusta !

 Vinkkejä kuvaukseen - Photography by Johanna
johannavauphotography

Kommentit

Suositut tekstit