Tasojen ja tasomaskien alkeita Photoshopissa











Tällaisesta raakakuvasta lähdettiin liikkeelle, kuvaa oli jo hieman säädetty Lightroomissa, mutta ongelmana oli se, että jos taustan sai säädettyä sopivan väriseksi, meni ihon väri todella kalpeaksi ja siniseksi.
Tästä syystä kuva avattiin Photoshopissa, ja käsiteltiin erikseen taustaa ja ihoa.
Photoshopin vahva puoli on se, että päällekkäin voi asettaa useita tasoja eli layereita, ja näin rakentaa kuvaa halutunlaiseksi.
Tasoja voi myös osittain peittää. Tämä tapahtuu tason ollessa valittuna lisäämällä Layer Mask (Add Layer Mask Layers-paneelin vasemmalta kolmas kuvake - neliö jossa on musta pallo sisällä.). Tämä lisää tasolle valkoisen maskin, joka siis antaa tason säätöjen näkyä. Kun maskin päälle maalaa mustalla brushilla, peittyy maskin vaikutus. Siveltimen koko valitaan käytön mukaan ja kannattaa valita pehmeäreunainen sivellin, jonka opacity 100% ja flow joku sopiva, käytöstä riippuen.


Ensimmäiseksi lisäsin selective Color Layerin (Create new fill or adjustment layer, löytyy layers-paneelista; pallo joka on puoliksi musta, puoliksi valkoinen) . Siitä alla olevat säädöt. Sopivat säädöt löytyvät kokeilemalla, ja jos kaikki menee pieleen, voi tason aina poistaa Delete-näppäimellä ja aloittaa alusta.
Seuraavaksi  lisäsin Color Fill Layerin, jonka opacityä säädin sopivaksi ja maskasin vaikutuksen kasvojen päältä pois.


Seuraavaksi säädin vähän valotuksen tasoja nostamalla käyrän mustaa päätä vähän ylöspäin. Tästäkin maskasin osan näkymättömiin.


Tämän jälkeen dodge&burn tasot - tähän on monta tapaa, jos menetelmä ei ole sinulle tuttu, teen siitä jossain vaiheessa varmasti oman postauksen.
D&B tason päälle Hue and Saturation - taso, jonka säädöt seuraavissa kuvissa. Näillä saatiin vähän väriä kasvoille.

Vielä yksi Levels-taso, jossa keskialueen valotusta vähän nostettiin.


Sitten vähän lisättiin lumisadetta, menetelmä on selostettu aiemmassa blogissa.

Vielä viileä Photo filtteri ja kuva on valmis vietäväksi takaisin Lightroomiin. Lightroomissa Split Toningissa vielä hieman lämpöä lisää kasvoille ja Effectseissä pieni vinjetti.



Haluaisin korostaa, että tämä on yksi tapa, ja Photoshopissa on todella monipuoliset työkalut värien ja valotuksen säätöön, joten kokeilemalla näistä selviää. Tässä ei ole käytetty mitään monimutkaisia kikkoja, vaan kaikki nämä säätötasot löytyvät Layers-paneelin alhaalta, sen musta-valkoisen pallon kautta. Kysy ihmeessä jos joku asia ei selvinnyt. Parhaiten saat vastauksen Facebook-ryhmän kautta. 

www.johannavauphotography.com
@johannavauphotography
.

Kommentit

Suositut tekstit